مجله تهران سمعک

منظور از سکته گوش چیست؟

منظور از سکته گوش چیست؟

منظور از سکته گوش چیست؟

سکته گوش کلمه ای می باشد که در جامعه شنوایی در افراد مسن بسیار رخ داده و شنیده می شود اما این بازه سنی ممکن است کمتر نیز باشد و افراد جوان نیز دچار سکته گوش باشند. سکته گوش در واقع اتفاقی است که در یک گوش و به طور ناگهانی اتفاق می افتد. این اتفاق ناگهانی در بسیاری از موارد اورژانسی است اما به دلیل سهل انگاری افراد و شروع دوره درمان در دیروقت، ممکن است قابل درمان نباشد و حتی استفاده از سمعک نیز پاسخگو نیست.

منظور از سکته گوش که در جامعه پزشکی به آن انفارکتوس لابیرنت یا انفارکتوس شریان گوش داخلی نیز می گویند، مسدود شدن مسیر گردش خون به طرف گوش داخلی است که کاملا ناگهانی اتفاق می افتد.

ممکن است موقع بیداری از خواب متوجه بشید که یکی از گوش ها شنوایی ندارد یا کم شنوا شده است و یا ممکن است در موقع بیداری در یک لحظه صدایی خش مانند شنیده و بعد آن دیگر صدایی در گوش شنیده نشود و یا در بیشتر موارد در عرض سه روز فرد شنوایی خود را از دست می دهد. در این صورت هر چه سریعتر به متخصص شنوایی مراجعه کنید، برنده تر هستید.

در این بلاگ از تهران سمعک همراه ما باشید که در ادامه اطلاعات جامع سکته گوش اعم از دلایل و عوامل موثر آن و راه های درمان و پیشگیری را خواهیم گفت. در ابتدا بدانید که این مشکل ناگهانی هم می تواند بسیار خطرناک بوده و ممکن است در نتیجه آن تجربیات بسیار سختی را تجربه کنید، هم چنین می تواند در اکثر موارد بعد از چند روز خود به خود بهبود یابد.

ولی احتمال از دست دادن کلی شنوایی را فراموش نکنید،  پس با دقت اطلاعات گفته شده در ادامه را بخوانید و به یاد داشته باشید.

منظور از سکته گوش چیست؟

 

بیشتر بخوانید: برای خرید سمعک نامرئی کلیک کنید.

 

روش تشخیص سکته گوش

سکته گوش که در عامیانه به آن کری ناگهانی هم می گویند، بعد از احساس درد شدید و کم شنوایی در گوش، ممکن است دچار سرگیجه و ناشنوایی کامل در یک لحظه باشد. روش تشخیص این بیماری سخت است و بیشتر افراد آن را نمی فهمند و در اکثر موارد به عفونت مجرای گوش ربط می دهند، پس اقدامی برای بهبود آن انجام نمی دهند که این بسیار اشتباه اشت. همچنین تشخیص زودهنگام سکته گوش در بسیاری از موارد  خطر ابتلا به سکته مغزی را هم کاهش می دهد.

 

سکته گوش در نتیجه چه عواملی رخ می دهد؟

در بین عواملی که در سکته گوش موثر هستند، شایع ترین آن انسداد عروق خونی است که منجر به سکته مغزی ایسکمیک می شود. البته این عامل درونی می باشد و بدون اطلاع قبلی و یا علائم رخ می دهد. برخی دیگر از عواملی که ممکن است در سکته گوش رخ دهد عبارتند از:

  • سرگیجه ناگهانی که با صدای زنگ و سوت در گوش شروع می‌شود.
  • صدمه شدید و ناگهانی
  • عفونت های ویروسی مغز و یا عفونت های باکتریایی مانند هرپس زوستر یا آنفولانزا نیز می تواند منجر به سکته گوش شود
  • افزایش سن و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • دچار بیماری ام اس بودن
  • بیماری هایی که با افزایش سن بیشتر سراغ آدم می آیند( فشارخون، دیابت شیرین و بیماری قلبی)
  • مصرف بیش از حد سیگار
  • مصرف الکل
  • طولانی مدت در مکان های پرسروصدا بودن
  • پارگی غشای گوش داخلی
  • تومورها
  • بیماری های خود ایمنی

علائم و دلایلی که گفته شد، اولین علل رخ دادن سکته گوش هستند. همچنین این بیماری دارای علل ثانویه نیز می باشد که نشانگر آن بیماری ها و افزایش ریسک در هر فرد است. این بیماری های زمینه ای ممکن است بیماری هایی همچون، بیماری منیر (اختلال در تعادل مایع در گوش داخلی)، بیماری گوش داخلی خود ایمنی (زمانی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت های گوش داخلی شما حمله می کند) و تومور عصب شنوایی هستند که می توان با MRI وجود آن ها را رد کرد.

 

بیشتر بخوانید: انواع مختلف باتری سمعک

 

سکته گوش

راه های درمان سکته گوش

بعد از تشخیص و شناخت عوامل موثر در سکته گوش و تجربه آن که ممکن است خودتان و یا یکی از آشناهایتان دچار باشد، باید در یک پروسه درمانی که تحت معاینه متخصص گوش باشد، قرار بگیرید. ارزیابی گوش و معاینات و مشاوره ها انجام شود تا بهترین راه های درمان سکته گوش پیدا شود. برای دریافت مشاوره و ارزیابی می توانید از متخصصان کلینیک تهران سمعک با تماس مستقیم، کمک بگیرید.

به طور کلی باید گفت تحقیقات نشان داده است که کورتون که به صورت خوراکی طی 1 تا 2 هفته مصرف می شوند، تنها سودمندترین روش درمان برای کاهش شنوایی ناگهانی و یا سکته گوش است. اگرچه در همه موارد نتیجه بخش نیستند اما در اکثر موارد منجر به بهبودی شده است. در کل در این بیماری معمولا متخصص از داروهایی نظیر کورتون یا داروهایی با ترکیبات گلیکو کولتیکو استروئید استفاده می‌کند. همچنین در این روش درمان معمولا کنار کورتون به بیمار داروی پنتوپرازول یا اسیکلوویر تجویز می‌شود.

اگر به صورت جامع بگوییم، اکثر پزشکان نیز بر این باورند که زمان شروع درمان بسیار مهم است. در فرصت طلایی که معمولا یک هفته اول بیماری می باشد، احتمال برگرداندن شنوایی نیز بیشتر است. اما اگر از این تایم خیلی گذشته است، آمار افرادی که به حالت قبل برگشته اند نسبتا بسیار کم است.

بسته به یافته ها و علت مشکوک کاهش شنوایی، سایر درمان ها به صورت انتخابی استفاده می شوند. تجربه نشان داده است که آنتی اکسیدان ها نیز باعث بهبودی گوش داخلی و سکته گوش می شوند. در برخی موارد از داروهای ضد ویروسی نیز استفاده می شوند.

راه های درمان سکته گوش که در طی چند سال توسط پزشکان و تحقیقات متنوع بدست آمده است را خواندیم و دیدیم که در اکثر موارد چقدر سخت و زمان بر است رسیدن به سلامت قبلی، پس بهتر است از همین الان تصمیم به پیشگیری از این بیماری ها گرفته و عواملی که منجر به افزایش احتمال مبتلا به سکته گوش می شوند را انجام ندهیم. به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان است و در ادامه از راه های پیشگیری ابتلا به سکته گوش را بخوانیم:

  • در ابتدا یک زندگی با سبک ایده آل و منظم شروع کنید.
  • از ورزش غافل نشوید.
  • اگر سیگار مصرف می کنید، ترک کنید.
  • تا حد امکان از مصرف الکل خودداری کنید.
  • عوامل خطر رایج که در این بلاگ گفته شد مانند دیابت، فشار خون و غیره را شناسایی و در حد توان کنترل کنید.

 

بیشتر بخوانید: شرایط خرید سمعک دولتی

 

جمع بندی

در این بلاگ که توسط کلینیک تهران سمعک نوشته شده است، سکته گوش و اطلاعات آن را خواندیم و دیدیم که در بیشتر موارد می تواند منجر به ناشنوایی برگشت ناپذیر باشد. پس با در نظر گرفتن موارد گفته شده، بهتر است قبل از دچار شدن به سکته گوش، با داشتن یک زندگی سالم و روتین کنترل شنوایی، از هرگونه مشکل شنوایی و سلامت بدن دور ماند. برای دریافت ارزیابی شنوایی می توانید با متخصصین تهران سمعک ارتباط برقرار کرده و به صورت حضوری نیز به هر یک از شعبه هایی که نزدیک شما است، مراجعه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *