مجله تهران سمعک

در مورد گرفتگی یا کیپ شدن گوش بخوانید!

در مورد گرفتگی یا کیپ شدن گوش بخوانید!

اگر از گرفتگی ناگهانی گوش هایتان رنج می برید و دلایل آن را نمی دانید، این وبلاگ برای شماست. کیپ شدن گوش یکی از نام های دیگری است که در جامعه پزشکی برای گرفتگی در گوش استفاده می کنند و اگر دچار آن شدید راه های درمان خانگی مختلفی دارد که در ادامه بیان می کنیم.

 

کیپ شدن گوش چیست؟

به گرفتگی ناگهانی گوش و یا گرفتگی هرازگاهی گوش مثل چندین بار در روز و یا یکی دو روز در میان بنا به دلایل مختلف، کیپ شدن گوش می گویند. قبل از توصیف نکات کلی در این باره باید بگوییم که در صورت رخداد این مشکل نیازی به نگرانی درباره از دست دادن شنوایی نداشته باشید.

کیپی گوش می تواند به دلایل مختلف بیرونی مرتبط باشد و اگر با روش های خانگی درمان نشد، می توانید به منظور شستشو به متخصصین شنوایی مراجعه کنید. در اکثر موارد با کاهش فشار هوای گوش میانی و کشیده شدن پرده صماخ به سمت داخل رخ می دهد و این اتفاقات را می توان در پروازهای طولانی مدت در ارتفاعات و یا مسافرت های طولانی در ماشین و … تجربه کرد.

کیپی گوش ممکن است چند لحظه ای باشد و یا اینکه نسبت به دلیلی که دارد بیشتر احساس شود. برای اینکه بفهمیم مشکلی که در گوش رخ داده است گرفتگی ناکهانی می باشد و نیاز به ترس و استرس ندارد، باید علائم آن را به خوبی بشناسید.

 

علائم گرفتگی گوش

تمام علائمی که در مشکلات کم شنوایی وجود دارند، برای گرفتگی گوش نیز بیان می شوند با این تفاوت که در کیپ شدن گوش، این علائم خفیف تر هستند و اگر در زمان خوب دنبال این گرفتگی ها و صداها را نگیرید، به احتمال خیلی قوی در آینده تبدیل به مشکلات بزرگتری و یا استفاده به سمعک برای شنوایی تبذیل می شوند. این علائم عبارتند از:

  • کاهش ناگهانی شنوایی به طریقی که با زدن ضربه های قوی به گوش تلاش می کنید که این گرفتگی حل شود.
  • احساس صدای باد مانند داخل گوش
  • وجود خارش داخل گوش
  • سرگیجه خفیف و یا به عبارت دیگر وجود مشکلات تعادلی
  • کاهش حس بویایی که نشاگر وجود فشار در سینوس است
  • بیخوابی یا بی قراری
  • احساس نبض مانند و یا به اصطلاح کلی احساس انفجار در داخل گوش
  • وجود بیش از حد مخاط و مایعاتی در داخل گوش
  • در برخی موارد آبریزش بینی نیز می تواند نشانگر گرفتگی در گوش باشد.

 

گرفتگی گوش

بیشتر بخوایند:  برای خربد سمعک و مطالعه اطلاعات جامع آن کلیک کنید.

 

علل کیپ شدن گوش

برای کیپ شدن گوش دلایل مختلفی وجود دارد که هر یک به صورت جداگانه می توانند خود را با علائم گفته شده در بالا نمایان کنند. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، ممکن است به گرفتگی گوش به دلایل زیر مبتلا شده باشید.

وجود آب در گوش: ممکن است در صورت شنای زیاد و یا استحمام بیش از حد در حمام، در داخل گوش آب جمع شود که این تجمع آب از علل بارز کیپی گوش است. اگر شناگر هستید از استفاده گوش گیر در استخر شنا غافل نشوید.

وجود عفونت در گوش: در صورت تجمع مایعات همراه با ویروس و باکتری، گرفتگی در گوش به دلیل عفونت رخ می دهد که اکثر مردم در حال حاضر با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. در مواقع سرماخوردگی نیز این احتمال بیشتر است چرا که عفونت سینوسی را محتمل می کند.

نغییرات فشار هوا: بر اثر تغییر فشار هوا به دلیل پرواز، حالت کیپی در گوش ایجاد می شود که به آن گوش هواپیمایی می گویند. موقع پرواز این گرفتگی حس نمی شود تا وقتی که زمان فرود به زمین رسیده باشد.

وجود فشار در جرم گوش: اگر جرم گوش بیش از حد باشد، این حجم اضافی سبب انسداد کانال گوش و گرفتگی آن می شود.

انسداد لوله شیپوری داخل گوش با اشیا خارجی: در برخی موارد استفاده از گوش پاک کن یا وسیله های دیگر برای پاکسازی ممکن است خطراتی مثل گرفتگی در گوش را به وجود آورد. همچنین کودکان نیز احتمال وارد کردن یک اشیای مجزا مثل مداد و یا میله های کوچک را به گوش دارند که باید بسیار مواظب آن ها بود.

 

خلاصه کلام

گوش یکی از مهم ترین اعضای بدن می باشد که برای بقای زندگی نقش بسیار بزرگی را دارد. در نتیجه از این استعداد گرانبها باید مواظبت کنیم تا به فکر استفاده از سمعک و یا ترس از دادن شنوایی نباشیم. به همین دلیل در این بلاگ مرحله اول مشکلات شنوایی را که گرفتگی در گوش می باشد بیان کردیم تا با داشتن شناختی از آن، بتوانید به بهترین شکل ممکن از مشکلات بزرگتر شنوایی جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *